Translate

dinsdag 26 februari 2013

22 februari , 13.15u Klaar voor vertrek
We zitten in de receptieruimte ,  er waait een lekker windje. Vandaag is het zonnig en heel warm.
Wij zitten al met onze lange broeken en  de jassen in onze reistassen. Terug naar Belanda!

De afgelopen 2 dagen waren regendagen.
Gisterochtend in de stromende regen de laatste souvenirs gekocht, een lunch met nasi campur en 's middags lekker relaxen aan het strand, gezwommen in zee en voor de laatste keer roedjak gegeten.
Nog gezwommen in het grote zwembad, 30 x 10, wij waren met zijn vieren de enigen, en hebben ons best vermaakt.
Nog een laatste maaltijd bij warong Mina en ook die dag was weer snel omgevlogen.

Vandaag de koffers gepakt, een laatste duik in het zwembad , en nu wachten we op de chauffeur die ons om  14u ophaalt voor de vlucht Denpassar - Jakarta. Dan nog  een kleine 2 uur wachten voor de grote vlucht. En morgenochtend om 7.20u zullen we landen op Schiphol..
Wel een verschil in temperatuur hoor, toch meer dan 30°. Ook weer wennen aan de dichte schoenen na een maand slippers en sandalen gedragen te hebben.

26 februari
We zijn de 24e in de namiddag thuis aangekomen. De reis is goed verlopen, maar wat duurde het lang.
Om 17.30 Bali tijd vertrkken we van Denpassar naar Jakarta. Om 20u maakten we de lange oversteek naar Amsterdam.
We kunnen terug kiijken op een prachtige en boeiende reis; In de afgelopen maand hebben we in 14 hotels geslapen. We hebben veel gezien, veel bijgeleerd van andere culturen, Want dat weet ik nu wel, elk eiland is anders. Veel mensen ontmoet, leuke en warme gesprekken gevoerd vooral met de bevolking .

Voor een vervolg springen Java en Bali eruit. Java  vooral vanwege mijn familie maar ook de steden als Jokjakarta en Solo zijn een bezoek waard. En dan hebben we de kusten van Java niet eens gezien.
Bali, het eiland der Goden. We hebben verwonderd gekeken naar de vele offerandes  en de vele keren per dag dat er geofferd wordt.
De vriendelijke mensen, vaak nog in traditionele dracht, die in devotie hun offers brengen. Een typisch voorbeeld : Wij zaten in een restaurant in een hoek. Naast onze tafel stond een altaar. Tijdens onze maaltijd kwamen en een serveerster en een andere man, bidden. Een paar minuten, en het deerde hun niet dat we ernaast zaten. Geen gêne wat dat betreft.


Voor ons was het  de droomvakantie en nog mooier dan we ons hadden voorgesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen